Οδοιπορικό Στο Σούλι & Τους Μύθους Του Αχέροντα
Οδική εκδρομή στα ηρωικά μονοπάτια του Σουλίου και στα μυθικά νερά του Αχέροντα, σε μια διαδρομή που συνδέει την ιστορία με τον θρύλο και τη φύση με την παράδοση.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Αναχώρηση στις 08:30 με ενδιάμεση στάση στην περιοχή του Κιάτου για καφέ ή ξεκούραση. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέσω της κρεμαστής γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και της Ιόνιας Οδού, με ακόμη μία στάση καθ’ οδόν. Το απόγευμα φτάνουμε στη γραφική κωμόπολη της Πάργας, όπου θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας.
Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για βόλτες στα στενά σοκάκια ή για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα με θέα το Ιόνιο. Δείπνο προαιρετικά – διανυκτέρευση.
Πρωινό και αναχώρηση για μία πολύ όμορφη περιπλάνηση στα ιστορικά βουνά του Σουλίου. Συνεχίζουμε την πορεία μας προς το χωριό Γλυκή για να αρχίσουμε την ανάβαση στα Σουλιώτικα βουνά, μια εξαιρετική διαδρομή, που προσφέρει μαγευτική θέα στον κάμπο της Παραμυθιάς. Φθάνοντας στον ιστορικό οικισμό της Παραμυθιάς, θα συναντήσουμε την εκκλησία του Αγίου Δονάτου , τα παραδοσιακά πηγάδια, αλλά και τον λόφο Κούγκι. Εκεί, στις 13 Δεκεμβρίου 1803, γράφτηκε ο τραγικός επίλογος της ηρωικής αντίστασης των κατοίκων, όταν ο θρυλικός ιερομόναχος Σαμουήλ μαζί με τους λίγους συντρόφους του βρήκαν ηρωικό θάνατο, ανατινάζοντας την πυριτιδαποθήκη της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής.
Αμέσως μετά θα επιστρέψουμε στις πηγές του Αχέροντα για περιπάτους και γεύμα προαιρετικά. Νωρίς το βράδυ επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και βόλτα στην όμορφη κωμόπολη. Διανυκτέρευση.
Ημέρα επιστροφής με αρκετά, όμως ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Μετά το πρωινό, περνώντας από το υποθαλάσσιο τούνελ, θα επισκεφθούμε την πόλη της Λευκάδας και το γραφικό Νυδρί. Εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, προτείνουμε (έξοδα ατομικά) μία mini κρουαζιέρα γύρω από το Μαδούρι και το Σκορπιό. Στη συνέχεια, ακολουθούμε μία μοναδική διαδρομή με θέα τον Αμβρακικό Κόλπο μέσω Βόνιτσας και φτάνουμε στην Αμφιλοχία. Από εκεί, συνεχίζουμε μέσω Ιόνιας Οδού, γέφυρας Αντιρρίου – Ρίου και Ολυμπίας Οδού, με ενδιάμεση στάση, και καταλήγουμε το βράδυ στην Αθήνα.
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ / τιμές κατ’ άτομο
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ | 2 ΚΛΙΝΟ | ΠΑΙΔΙ | |||
Bacoli Hotel 3* | 175€ | 160€ | |||
- Εκδρομές – περιηγήσεις με σύγχρονο πούλμαν.
- Διαμονή - 2 διανυκτερεύσεις - στο ξενοδοχείο BACOLI στην ΠΑΡΓΑ.
- Δύο πρωινά.
- Αρχηγός - Συνοδός
- Φ.Π.Α.
- Φόρος διαμονής (ΤΑΚΚ).
- Είσοδος σε επισκέψιμους χώρους
- Προσωπικά έξοδα
- Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό