Καππαδοκία
Αεροπορική εκδρομή στα βάθη της Τουρκίας την Καππαδοκία, ένα ταξίδι που θα σας γοητεύσει και θα σας αφήσει αξέχαστες εμπειρίες, με τις εκκλησίες λαξευμένα στον μαλακό ψαμμόλιθο, ένα τοπίο όπου θυμίζει άλλον πλανήτη και ένας λαός γελαστός και φιλόξενος λαός μετατρέπουν το ταξίδι στην Καππαδοκία σε αξέχαστη εμπειρία.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου θα ακολουθήσει πτήση μας για τη Σμύρνη. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και ξεκινάμε τη πανοραμική περιήγηση στη πόλη όπου γεννήθηκε ένα από τα σημαντικότερα είδη αστικού τραγουδιού, το Ρεμπέτικο. Είναι μια πόλη όπου ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του παρελθόντος της είναι εμφανής ακόμη και σήμερα. Στη συνέχεια άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτιά μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για το Παμούκαλε, το Φρούριο του Βαμβακιού, όπου τα ιαματικά λουτρά τα οποία βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό από τρακεντίνη, εύκολα δικαιολογούν το όνομά του. Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, μια και λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα άλατα, συνέρρεε εδώ πολύς κόσμος, από την αρχαιότητα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτιά μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για την Καππαδοκία. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε μια από τις ιερές πόλεις της Τουρκίας. το Ικόνιο. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε μεταξύ άλλων το Μαυσωλείο. Θα περάσουμε μέσα από τα ψηλά οροπέδια της Ανατολίας, όπου βρίσκονται οι αποξηραμένες λίμνες. Επίσκεψη στο Καραβάν Σεράϊ, το οποίο ήταν το σημείο ξεκούρασης για τα καραβάνια που ακολουθούσαν το Δρόμο του Μεταξιού. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Άβανο της Καππαδοκίας και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την Καππαδοκία, γνωστή για τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα μεγάλα χριστιανικά κέντρα στην Ανατολία. Στην Καππαδοκία μπορεί να δει κανείς το μοναστικό συγκρότημα από λαξευμένες στο βράχο εκκλησίες και παρεκκλήσια στην κοιλάδα Γκιόρεμε, που έχει χαρακτηριστεί υπαίθριο μουσείο και συνεχίζουμε με το γεωλογικό συγκρότημα του Ζελβέ. Θα δούμε επίσης κοντινά μέρη με λαξευτά φρούρια, χωριά και μονές όπως, Ουτσχισάρ, Ορταχισάρ, Τσαβουσίν. Επίσκεψη στις περίφημες ελληνικές κωμοπόλεις Αραβισό (Gulsehir) και Σινασσό (Mustafapasa) και στην υπόγεια πολιτεία του Καϊμακλή. Σύντομη επίσκεψη στα χωριά Αξό, Σίλατα και Φλογητά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Καισάρεια, την πόλη γενέτειρα του Αγίου Βασιλείου, η οποία πήρε το όνομά της το 17 μ.Χ. από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε τα τείχη, τα μαυσωλεία και τη σκεπαστή αγορά. Επίσκεψη σε χωριά της Καισάρειας όπου ζούσαν οι ορθόδοξες κοινότητες όπως η Μουταλάσκη (TALAS) γενέτειρα του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου.
Αργότερα θα ξεναγηθούμε στη πανέμορφη πόλη του Προκοπίου (Urgup), κλασσικό δείγμα της Καππαδοκικής τέχνης, σε ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό μοτίβο, που θυμίζει θεατρικό σκηνικό. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά, στα παραδοσιακά κτίρια της παλαιάς πόλης και τέλος θα αναρριχηθούμε σε μια ανηφορική διαδρομή στον Πέτρινο Λόφο όπου βρίσκεται το προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Πρόγευμα και αναχωρούμε για την ηφαιστειογενή κοιλάδα της Ιχλάρας και του Περιστρέμματος με τις εκατοντάδες μονές. Επίσκεψη στο ελληνικό χωριό της Καρβάλης (Gelveri), με την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου (Ναζιανζηνού) σε ένα εκπληκτικό τοπίο. Στην συνέχεια αναχωρούμε για το Ικόνιο. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτιά μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
Πρόγευμα και αναχώρηση για την καλύτερα διατηρημένη πόλη της Μικράς Ασίας, την Έφεσο. Κατά την ξενάγηση θα θαυμάσουμε τα σπουδαία μνημεία, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, ο Ναός της Αρτέμιδος. Συνεχίζουμε για Σμύρνη. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτιά μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
Πρωινό και περιήγηση. Θα περάσουμε από το Μπαϊρακλί, την περιοχή όπου ιδρύθηκε η αρχαία Σμύρνη. Εν συνεχεία θα οδηγηθούμε στο πολυτελές Κορδελιό, με τον όμορφο εμπορικό πεζόδρομο, θα φθάσουμε στη σύγχρονη «Μπλε Πόλη» και θα καταλήξουμε, περνώντας από το παλιό Στάδιο του Πανιωνίου στην Πούντα, για να κινηθούμε στην προκυμαία της Σμύρνης. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για το κοσμοπολίτικο Κουσάντασι όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φωτογραφίες και βόλτα στα γραφικά δρομάκια του.
Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Σμύρνης όπου μας περιμένει η πτήση μας για την Αθήνα
- Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί, αν κριθεί αναγκαίο
- Ταξιδιωτικά έγγραφα : Ταυτότητα νέου τύπου (τελευταίας 15ετίας) ή διαβατήριο σε ισχύ
- Οι ανήλικοι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζεται να έχουν μαζί τους και την έγγραφη συγκατάθεση από τον δεύτερο γονέα υπογεγραμμένη από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους ή από ΚΕΠ
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ / τιμές κατ’ άτομο
| ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ | 2 ΚΛΙΝΟ | 1 ΚΛΙΝΟ | |||
| Σμύρνη : Ontur 4* Παμούκαλε: Adempira 5* Καππαδοκία: Perissia 5* Ικόνιο: Anemon Konya 5* | 825€ | 1125€ | |||
| Φόροι 225 | |||||
Προαιρετική βόλτα με αερόστατο : 200 € περίπου
- Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις Αθήνα – Σμύρνη - Αθήνα με την αερ. Εταιρία Aegean
- Μία χειραποσκευή καμπίνας έως 8 κιλά και μία παραδοτέα αποσκευή έως 23 κιλά
- Δύο (02) διανυκτερεύσεις στη Σμύρνη στο ξενοδοχείο Ontur 4*
- Μία (01) διανυκτέρευση στο Παμούκαλε στο ξενοδοχείο Adempira 5*
- Τρεις (03) διανυκτερεύσεις στη Καππαδοκία στο ξενοδοχείο Perissia 5*
- Μία (01) διανυκτέρευση στο Ικόνιο στο ξενοδοχείο Anemon Konya 5*
- Ημιδιατροφή (7 πρωινά & 7 δείπνα)
- Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
- Έμπειρος αρχηγός / συνοδός
- Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης
- ΦΠΑ.
- Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
- Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
- Προαιρετική βόλτα με αερόστατο : 200 € περίπου
- Ό,τι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
- Προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλεια EXTRA II της Interamerican με καλύψεις και για COVID-19: 32€ κατ’ άτομο
ΠΤΗΣΕΙΣ
| ΔΙΑΔΡΟΜΗ | ΑΡ.ΠΤΗΣΗΣ | ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ | ΑΦΙΞΗ |
| Αθήνα - Σμύρνη | Α3 996 | 17:55 | 19:50 |
| Σμύρνη - Αθήνα | Α3 997 | 20:35 | 20:35 |
