Ελβετία - Αλπικό Τρένο
Ζήστε μαγικά Χριστούγεννα στην Ελβετία, με καταπράσινα τοπία, χιονισμένα βουνά και γραφικά χωριά. Απολαύστε τις γαλάζιες λίμνες, τα πυκνά δάση και την παγκοσμίου φήμης σοκολάτα, ενώ περιηγείστε στις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές. Ένα ταξίδι που θα σας χαρίσει αξέχαστες γιορτινές στιγμές!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Ζυρίχη . Άφιξη το απόγευμα στη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, που την περίοδο των εορτών αποκτά μια ιδιαίτερη λάμψη. Ξεκινάμε την πρώτη γνωριμία μας από το ιστορικό κέντρο και τον ποταμό Limmat , με την Παλιά Πόλη , την εκκλησία του Αγίου Πέτρου , τον Καθεδρικό Grossmünster και την περιοχή γύρω από τη λίμνη. Ακολουθεί χρόνος για βραδινή βόλτα στη γιορτινά στολισμένη Bahnhofstrasse , για καφέ, ζεστή σοκολάτα ή φαγητό.
Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση.
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τη Λουκέρνη, μία από τις πιο ρομαντικές πόλεις της χώρας, χτισμένη στις όχθες της λίμνης. Περπατάμε στην Παλιά Πόλη και θαυμάζουμε την ξύλινη Γέφυρα του Παρεκκλησίου, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου και τη Χοφκίρκε, με ελεύθερο χρόνο στο γιορτινό κέντρο.
Συνεχίζουμε για τη Βέρνη, την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, με την Παλιά Πόλη στην UNESCO. Ξεκινάμε από την Bärenplatz και την Bundesplatz με το Κοινοβούλιο, περνάμε από τις στοές της Kramgasse, τον Καθεδρικό, το αστρονομικό ρολόι και το Πάρκο των Αρκούδων.
Επιστροφή στη Ζυρίχη το απόγευμα.
Ημέρα αφιερωμένη στο περίφημο Αλπικό Τρένο (προαιρετική ολοήμερη εκδρομή) . Όσοι επιθυμούν μπορούν να απολαύσουν ελεύθερο χρόνο στη γιορτινή Ζυρίχη.
Για τους υπόλοιπους, αναχωρούμε το πρωί για το Κουρ, την παλαιότερη πόλη της Ελβετίας, και επιβιβαζόμαστε στο τρένο για μια διαδρομή με αλπικά χωριά, γέφυρες, κοιλάδες, λίμνες και δάση, που τον χειμώνα γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή. Άφιξη στο κοσμοπολίτικο Σεντ Μόριτζ, σε υψόμετρο 1.580 μέτρων, με ελεύθερο χρόνο για βόλτα και ζεστή σοκολάτα με πανοραμική θέα.
Το απόγευμα επιστρέφουμε με λεωφορείο στη Ζυρίχη.
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τους περίφημους Καταρράκτες του Ρήνου (Rheinfall) , ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα της Ευρώπης, με χρόνο για φωτογραφίες από τα σημεία θέας. Συνεχίζουμε για τη Βασιλεία, στο τριεθνές με Γαλλία και Γερμανία. Ξεκινάμε με πανοραμική διαδρομή και περπατάμε στην Παλιά Πόλη θα δούμε τον Καθεδρικό με τους δίδυμους πύργους και τη θέα στον Ρήνο, τη γέφυρα Mittlere Brücke και την πλατεία Marktplatz με το κόκκινο Δημαρχείο.
Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος στο γιορτινό κέντρο και επιστροφή στη Ζυρίχη, όπου έχουμε ελεύθερο χρόνο στη φωτισμένη Bahnhofstrasse. Η επιστροφή στο ξενοδοχείο γίνεται εξ ιδίων.
Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης για την πτήση της επιστροφής. Επιβίβαση και αναχώρηση για την Ελλάδα, ολοκληρώνοντας ένα ταξίδι γεμάτο αλπικά τοπία, ιστορικές πόλεις, λίμνες και γιορτινή ατμόσφαιρα.
- Διαφοροποίηση στη ροή - σειρά των επισκέψεων του προγράμματος, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί, χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη.
- H παιδική τιμή αφορά παιδί μέχρι 12 ετών, σε τρίκλινο δωμάτιο, με 2 ενήλικες.
- Για την συμμετοχή σας στην εκδρομή είναι απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο.
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ / τιμές κατ’ άτομο
| ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ | 2 ΚΛΙΝΟ | 1 ΚΛΙΝΟ | ΠΑΙΔΙ | ||
| Early Booking: Thessoni Boutique 4* ή παρόμοιο | 940€ | 1245€ | 895€ | ||
| Κανονικές τιμές : Thessoni Boutique 4* ή παρόμοιο | 1000€ | 1305€ | 955€ | ||
| Φόροι 185 | |||||
Οι τιμές Early Booking ισχύουν για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
- Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Swiss Airlines.
- Αποσκευές: 1 χειραποσκευή έως 8kg (55x40x23cm) και 1 προσωπικό αντικείμενο & παραδοτέα βαλίτσα 20kg.
- Διαμονή για 4 διανυκτερεύσεις στη Ζυρίχη.
- Πρωινό στο ξενοδοχείο.
- Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα.
- Έμπειρος συνοδός εκδρομής.
- Ασφάλιση αστικής ευθύνης.
- Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων και ΦΠΑ 185€.
- Εισιτήρια σε αξιοθέατα.
- Δημοτικοί φόροι πόλεων (3,50 CHF ανά άτομο ανά διανυκτέρευση).
- Διελεύσεις - Checkpoint: 35€ ανά άτομο.
- Αλπικό Τρένο (εισιτήριο & μεταφορές): ενήλικας 110€ / παιδί έως 12 ετών 90€.
- Προαιρετική εκδρομή στο Λιχτενστάιν - Σεντ Γκάλεν: ενήλικας 50€ / παιδί έως 12 ετών 35€.
- Προαιρετική έξτρα ενισχυμένη ασφάλεια: 25€
ΠΤΗΣΕΙΣ
| ΔΙΑΔΡΟΜΗ | ΑΡ.ΠΤΗΣΗΣ | ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ | ΑΦΙΞΗ |
| Αθήνα - Ζυρίχη | - | 13:45 | 15:35 |
| Ζυρίχη - Αθήνα | - | 13:00 | 16:40 |
