Διαμάντια του Ρήνου - Αλσατικοί Αμπελώνες
Αεροπορική εκδρομή σε ρομαντικές πόλεις, μεσαιωνικά κάστρα και παλάτια είναι το άλλο πρόσωπο της Γερμανίας που ξέρουμε. Ακολουθήστε μας σε ένα ταξίδι με απίστευτα φυσικά τοπία στον Μέλανα Δρυμό με γραφικά χωριά και κουκλίστικα σπιτάκια. Ακόμη, ένα πλούσιο οδοιπορικό στη πανέμορφη Αλσατία με ολοκληρωμένη γνωριμία της πρωτεύουσάς της, του γραφικού Στρασβούργου, την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Ζυρίχη. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και επίσκεψη στους Καταρράκτες του Ρήνου, ένα μεγαλειώδες και εντυπωσιακό θέαμα της φύσης. Εν συνεχεία αναχώρηση για την πανέμορφη Λίμνη Τίτιζε, δημοφιλή τουριστικό προορισμό με ωραιότατα καφέ και καταστήματα, Ελεύθερος χρόνος και επόμενος μας σταθμός το Φράιμπουργκ στο γερμανικό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, την πόλη- πύλη στον Μέλανα Δρυμό, την πιο ηλιόλουστη σύμφωνα με τους Γερμανούς πόλη της χώρας, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Νίκος Καζαντζάκης. Πανέμορφες εικόνες θα σας προσφέρουν η Πλατεία του Καθεδρικού (Münsterplatz) με τον γοτθικό ναό του 13ου αι. και το Historisches Kaufhaus, ένα αναγεννησιακό κτίριο, χαρακτηριστικό για την κόκκινη πρόσοψή του.
Τελευταίος σταθμός της σημερινής μας διαδρομής το Στρασβούργο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, διανυκτέρευση.
Πρωϊνό στο ξενοδοχείο μας και σήμερα θα περιηγηθούμε στο Στρασβούργο. Θα κάνουμε φωτογραφικές στάσεις στην Ευρωπαϊκή Συνοικία για μερικά ιδιαίτερα κλικ με φόντο τα κτήρια του Ευρωκοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Συμβουλίου της Ευρώπης και θα συνεχίσουμε για το ιστορικό κέντρο της πόλης, το «Σχεδόν Νησί», που περιβάλλει ο ποταμός Ιλ. Εθιμοτυπικά, η γνωριμία μας με την πόλη, που διατηρεί αναλλοίωτη τη μεσαιωνική ομορφιά της, θα αρχίσει από τον γοτθικό καθεδρικό ναό της Notre Dame, αξιοθαύμαστο δείγμα της γοτθικής αρχιτεκτονικής, για να οδηγηθούμε στη Μικρή Γαλλία, μια μοναδική γειτονιά με παραδοσιακές κατοικίες από ξυλόδεμα του 16ου και 17ου αιώνα, γραφικές αποβάθρες, σκεπαστές γέφυρες και υδατοφράκτες σε ένα μέρος που όσο το περπατάς νομίζεις ότι πρωταγωνιστείς σε μυθιστόρημα του Βίκτωρα Ουγκό.
Εν συνεχεία χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη πόλη για βόλτες και ψώνια. Προαιρετικά, σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα στον ποταμό Ιλλ, όπου θα δείτε την πόλη από μια διαφορετική οπτική, περνώντας από τα ιστορικά κανάλια και απολαμβάνοντας την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του Στρασβούργου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την Αλσατία. Σήμερα θα ακολουθήσουμε τον Δρόμο του Κρασιού, μία από τις ωραιότερες διαδρομές της Ευρώπης, ανάμεσα σε αμπέλια και μεσαιωνικά χωριά, ανέγγιχτα από τον χρόνο, υπό τη σκιά των Βοσγίων Ορέων. Πρώτος μας σταθμός, το Ρικβίρ, ένα χωριό ανέγγιχτο από τον 16ο αιώνα. Γλυκύτατος, πολύχρωμος και αρωματικός και ο επόμενος σταθμός μας, το Εγκισέμ, γνωστό για το φανταστικό κρασί του. Τελευταίος μας σταθμός το Κολμάρ, «η πρωτεύουσα των αλσατικών κρασιών», γενέτειρα του γλύπτη Φρεντερίκ-Ογκίστ Μπαρτολντί, δημιουργού του «Αγάλματος της Ελευθερίας». Περπατώντας στο ιστορικό κέντρο της παραμυθένιας πόλης με τα πολύχρωμα μισοξύλινα σπίτια θα δούμε μεταξύ άλλων το περίφημο Μουσείο Ούντερλιντεν, την Όπερα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου και το Μοναστήρι των Δομινικανών, την Οικία Πφίστερ (1537) και φυσικά, τη Μικρή Βενετία, την οποία διασχίζει ο Λάουχ. Αξίζει και μια επίσκεψη σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Γαλλίας στη Σκεπαστή Αγορά της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Στρασβούργο, διανυκτέρευση.
Πρωϊνό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το κομψότατο και αριστοκρατικό Μπάντεν Μπάντεν, μία από τις πιο γνωστές λουτροπόλεις της Γερμανίας, με το πασίγνωστο Καζίνο. Χρόνος ελέυθερος. Επόμενος σταθμός της σημερινής μας διαδρομής η ρομαντική και μεσαιωνικά ατμοσφαιρική Χαϊδελβέργη, έδρα του παλαιότερου Πανεπιστημίου της Γερμανίας (1382), με ανεπτυγμένη τουριστική κίνηση. Θα γνωρίσουμε από κοντά το ανέπαφο από τον χρόνο ιστορικό της κέντρο με τα μπαρόκ χαρακτηριστικά που γοητεύουν τον επισκέπτη. Θα περπατήσουμε τη Hauptstrasse, την πλατεία Karlsplatz, την Αγορά Σιτηρών Kornmarkt, την περίφημη, γοτθικού ρυθμού εκκλησία του Αγίου Πνεύματος, το αναγεννησιακό Hotel Ritter (1592) και το Πανεπιστήμιο. Μην παραλείψετε μια βόλτα στην παλιά γέφυρα του ποταμού Νέκαρ και ανάβαση με τελεφερίκ στο αναγεννησιακό Κάστρο του εκλέκτορα, που προσφέρει μια εκπληκτική πανοραμική θέα ολόκληρης της πόλης. Το απόγευμα επιστροφή στο Στρασβούργο Διανυκτέρευση.
Πρωϊνό στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερη μέρα στο Στρασβούργο. Για όσους επιθυμούν μπορούν να ακολουθήσουν χωρίς χρέωση την ολοήμερη εκδρομή στο Λουξεμβούργο και στο Μετς. Νωρίς το πρωί αναχώρηση για Λουξεμβούργο μια χώρα από τις μικρότερες και πλουσιότερες του κόσμου, που μοιάζει να βγήκε από παραμύθι με βασιλιάδες και ιππότες με κάστρα, παλάτια, υπόγεια καταφύγια, λιθόστρωτα σοκάκια και παμπάλαια κτίρια που κοσμούν το ιστορικό κέντρο. ΄Έδρα πολλών ευρωπαϊκών οργανισμών, το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου όπως είναι ολόκληρο το όνομά του, συνορεύει με το Βέλγιο, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Η πρωτεύουσα μοιάζει με κινηματογραφικό σκηνικό έτσι όπως είναι χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Αλζέτ και Πετρίζ. Στην παλιά οχυρωματική πόλη, διασώζονται μέχρι σήμερα η ρωμαϊκή οχύρωση, ο Καθεδρικός ναός και το δουκικό ανάκτορο. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για τον επόμενο μας σταθμό την πόλη Metz.
H Metz έχει το δεύτερο εκτός Παρισιού Μουσείο Πομπιντού. Είναι γνωστή και ως Πράσινη Πόλη λόγω των αναρίθμητων πάρκων. Πρώτη στάση στον Καθεδρικό ναό Saint Etienne, γνωστό ως «Το φανάρι του Θεού», καθώς φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή βιτρό στον κόσμο (συνολικής επιφάνειας 6.500 τ.μ.). Πρόκειται για έργα γοτθικών και αναγεννησιακών καλλιτεχνών, καθώς και μοντερνιστών, όπως ο Μαρκ Σαγκάλ. Στη συνέχεια σεργιανίζουμε στα στενάκια του Μετς, περνώντας από το κανάλι La Mosselle και τη γέφυρα Pont des Morts, όπου το ηλιοβασίλεμα τα χρώματα μπερδεύονται δημιουργώντας ένα υπέροχο ψηφιδωτό.
Χρόνος ελεύθερος να γευματίσετε εξ ιδίων ή να πιείτε τον καφέ σε κάποιο ατμοσφαιρικό καφέ της πόλης. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για ένα κουκλίστικο Ελβετικό χωριό στις όχθες του Ρήνου το Stein Am Rhein όπου τα σπίτια του έχουν καλά διατηρημένες τοιχογραφίες που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα παραμυθιού. Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε για Ζυρίχη όπου θα κάνουμε την περιήγηση της πόλης. Με την άφιξη, θα γνωρίσουμε τη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο, το οποίο προσφέρει την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο. Χτισμένη στο βόρειο άκρο της ομώνυμης λίμνης και τις όχθες του ποταμού Λίματ η Ζυρίχη προσφέρει μοναδικές εμπειρίες με τα πλούσια αξιοθέατά της. Περπατήστε στην παλιά πόλη με τα υπέροχα γραφικά κτίρια και κάντε τις αγορές σας στον επιβλητικό σιδηροδρομικό σταθμό (Hauptbahnhof). Αξίζει μια επίσκεψη στην Εκκλησία του Νερού (Wasserkirche), που χτίστηκε το 1479, το αριστούργημα του Φέντερ, το πιο ολοκληρωμένο και καλοδιατηρημένο δείγμα γοτθικού ρυθμού στην πόλη.
Το απόγευμα επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.
- Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί, αν κριθεί αναγκαίο
- Ταξιδιωτικά έγγραφα : Ταυτότητα νέου τύπου (τελευταίας 10ετίας) ή διαβατήριο σε ισχύ
- Οι ανήλικοι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζεται να έχουν μαζί τους και την έγγραφη συγκατάθεση από τον δεύτερο γονέα υπογεγραμμένη από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους ή από ΚΕΠ
- Προαιρετική ασφάλεια EXTRA II της Interamerican με καλύψεις και για COVID-19: 32€ κατ’ άτομο
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ / τιμές κατ’ άτομο
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ | 2 ΚΛΙΝΟ | 1 ΚΛΙΝΟ | |||
Στρασβούργο: 3* | 705€ | 905€ | |||
Φόροι 245 |
- Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις Αθήνα – Ζυρίχη – Αθήνα με Swiss , με μία αποσκευή 23 κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών
- Πέντε (5) διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο, σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3*
- Πρωινό καθημερινά
- Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
- Έμπειρος αρχηγός / συνοδός
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης για τους εκδρομείς
- ΦΠΑ
- Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
- Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
- Γεύματα και δείπνα. Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
- Προαιρετική ασφάλεια EXTRA II της Interamerican με καλύψεις και για COVID-19: 32€ κατ’ άτομο
- Ο φόρος διαμονής στο Στρασβούργο είναι 1,87 € ανά άτομο ανά ημέρα για ξενοδοχείο 3* πληρωτέος απευθείας εκεί
- Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
ΠΤΗΣΕΙΣ
ΔΙΑΔΡΟΜΗ | ΑΡ.ΠΤΗΣΗΣ | ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ | ΑΦΙΞΗ |
Αθήνα – Ζυρίχη | LX 1843 | 06:35 | 08:45 |
Ζυρίχη – Αθήνα | LX 1842 | 21:00 | 00:35 |